Piezo rinoplasti nedir?

Yeni bir yöntem olan piezo burun estetiği ile ilgili bilmeniz gerekenler şunlar.



Burun estetiği ameliyatından sonra bunun çevresinde oluşan morluk ve algılardan korkan hastalar için yeni bir yöntem bugünlerde revaçta.  
İsmine piezo denilen bu metot, diğer burun estetik ameliyatı yöntemlerine göre daha az acı vermesinden dolayı sıklıkla tercih edilir hale geldi.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan plastik cerrahi uzmanları, bu yeni yöntem hakkında merak edilen konulara açıklık getiriyor. Ameliyat sonrası yüzde oluşan ödemde, morluklarda ve hissedilen acıda kayda değer bir azalma olduğunu belirten uzmanlar, popüler hale gelen yeni cerrahi müdahalelerden biri olan bu yöntemle hastaları artık çok daha rahat bir şekilde bu ameliyata cesaret edebileceklerini belirtiyorlar. Ameliyat sonrası günlük yaşamı kolaylaştıran bu yöntem, günümüzde bir çok doktor tarafından da tercih edilir hale geldi. Sadece kadın hastalar için değil burun estetiği yaptırmak isteyen erkek hastalar için de tercih edilebilen yöntem de teknoloji eski yöntemlerden çok daha fazla öne çıkıyor.
Peki en son ortaya çıkan yönteminin başlıca avantajları ve onu eski klasik burun ameliyatı operasyonlarından ayıran temel farklar neler? Keski ve çekiç kullanarak burun kemiğinin kırıldığı önceki ameliyatlara nazaran çok daha az acı veriyor. Günümüzde hızla gelişen teknolojinin de yardımıyla çok net ve çevresine zarar vermeden kesilerek burna yeni şekli verilebiliyor . Ameliyat sonrası kanamaların da daha az olduğu yöntemde, daha konforlu bir ameliyat seansı da vaat ediliyor.
18 yaşının üstündeki kadın ve de erkek burun estetiği yaptırmak isteyenlere uygun bir yönteminde ameliyat için ayrılacak vakit ve nekahat dönemi de aynı ölçüde kısalıyor.

Estetik hakkında merak ettiğiniz konulara, sitemizden ulaşabilirsiniz. Burun estetiği (Rinoplasti) konusunda estetikol ise bilgiye erişin.

4 yorum:

  1. İnsan medyada burun ameliyatından ölen insanları görünce artık böyle şeylere cesaret edemiyor, bu konuda bilgilendirmede bulunduğunuz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Aslında her ameliyat risklidir, iyi düşünmek lazım o nedenle elzem mi diye...

    YanıtlaSil
  3. yazı için teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. açıklama için teşekkür ederiz

    YanıtlaSil