Karın gerdirme (abdominoplasti) nedir?


karın gerdirme
Birçok kadın ve erkeğin sorunlu olarak öne çıkan noktalarından biri de karındır. Çoğu insan dümdüz ve estetik bir karna sahip olma arzusu duyar.

Göbeğin sarkmasındaki başlıca etkenler, yanlış diyet uygulamaları ve doğum gibi faktörlerdir.

Karın gerdirme (abdominoplasti) ameliyatları bu probleme çözüm bulmak isteyenler için başvurulan başlıca plastik cerrahi yöntemidir. Bu metot ile birlikte karın bölgenizdeki fazla yağ ve sarkmış dokular giderilebilir.

Peki abdominoplasti süreci nasıl işler?

Operasyon öncesi süreç:
Ameliyatı gerçekleştirecek hekimle görüşüldükten sonra, alkol, tütün ve bazı ilaçlar gibi kullanımlar terk edilerek hazırlık sürecine girilir. Ameliyat sırasında ve sonrasında meydana gelebilecek komplikasyonların önüne geçmek için doktorun tavsiyelerine kulak verilmelidir.

Operasyon süreci:
Genel anestezi ile gerçekleştirilen ameliyat sonrası, bir ile iki gün boyunca hastanede yatmanız gerekebilir. Ameliyat yapılırken; karın derisi altındaki kaslardan ayrılır ve de fazla plan deri çıkarılarak karın duvarı gerdirilir. Bu işlemle birlikte fazla yağ dokusu da bölgeden alınabilir. Ameliyat, kesiye dikişlerin atılmasıyla sonlandırılır.
Operasyon sonrasındaki süreç:

Dikişlerin takribi 15 gün sonra alınması mümkündür. Hasta, birkaç ay sonra ameliyatın vücudundaki pozitif etkilerini kolayca gözlemleyebilir hale gelecektir.

6 yorum:

  1. spor yapmada olmuyor faydalı bir yazı okunmasını tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  2. spor yapmadan olmuyor faydalı bir yazı okunmasını tavsiye ederim;D katılıyorum online tahta

    YanıtlaSil
  3. Karın gerdirme ne kadar istesem de korkutuyor beni :/

    YanıtlaSil
  4. Spor yapmak da gerekiyor bunun için sadece karın gerdirme ile olabilecek bişey değil. Bence estetikten önce doğal yollardan yapmak lazım.

    YanıtlaSil
  5. Önce doğal yolları denemek, bu doğal yollar ile sonuç alınamıyor ise bıçak altına yatmak daha mantıklı gibi...

    YanıtlaSil
  6. bilgilendiri yazı için teşekkürler

    YanıtlaSil