Kepçe kulak ameliyatı neden yapılır?

Dünyada ve ülkemizde, kepçe kulak ameliyatı, sıkça başvurulan estetik müdahalelerden biridir.
Kepçe kulak terimi ise, genellikle, kulağın dış yapısında göze çarpan şekil bozuklukları için kullanılır. Bu soruna dair detaylar ise, şu şekilde sıralanabilir.

Sesleri işitmemize olanak sağlayan ve beş temel duyu organımızdan biri olan kulak, aslen belli başlı  üç bölümden oluşmaktadır. Dış dünyayla iletişim kurmamız konusunda bize büyük faydalar sağlayan kulağın sağlığı, sıhhatli yaşam ve vücut bütünlüğümüz açısından oldukça önemlidir. İşitme engeli veya işitme sorunu olan bireylerin, gündelik hayatlarında diğer bireylere göre bir çok dezavantajla yüz yüze geldiği yadsınamaz bir gerçektir. Kulağın kepçe olarak adlandırılan kısmı, işitme süreçlerinde, dışarıdan gelen sesleri toplayıp kulak kanalına ve de dolaylı olarak iç kulağa iletmesi sebebiyle oldukça kritiktir.
Tek sebep estetik kaygılar değil
Kulak ve kulak kepçesi, işleviyle olduğu kadar, estetik formuyla da vücudumuzun öne çıkan uzantıları arasındadır. Kepçe kulak ameliyatı olmak için plastik cerrahların kapısını çalan bir çok hasta, işlevsel bozukluklardan çok daha estetik bir görünüme kavuşmak amacıyla bu operasyonu yaptırmak istemektedir. Bu estetik operasyonunu, burun estetiği ve göğüs estetiği gibi yoğunlukla başvurulan bir yöntem olmasının  temel sebebi estetik kaygılardır. Fakat tek sebep de bu değildir. Doğuştan gelen faktörlerle, kulak şeklinin gelişmemiş olması da bu müdahaleyi yaptırmak isteyen hastaların başlıca sebepleri arasındadır.
Açı olağandan fazladır
Kafatası ile kulak arasında bulunan açının olağandan fazla olması, kepçe kulak şikayeti çekenlerin probleminin temel sebebidir. Kulak yapısındaki kıkırdaklardaki şekil bozuklukları öne çıkarken, doğuştan kaynaklı kıkırdak gelişmesi yetersizliği de kepçe kulaklı olan hastaların bir diğer kozmetik kusur kaynaklı şikayet sebebidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder