Kime burun estetiği yapılır?

küçük burunBurun kemiği yamuklukları, burun ucu düşüklüğü gibi burun üzerindeki değiştirilmesi arzu edilen şekil bozukluklarının düzeltilmesini hedefleyen bu prosedürlerde kıkırdak ve kemik yapısına müdahalede bulunulur. Burun estetiği ameliyatı başka adıyla rinoplasti günümüz dünyasında en sık başvurulan estetik operasyonlardan  biridir.

Burnun tekrardan şekillendirildiği ameliyatlar, yüksek bir oranda burun şeklinden memnun olmayan şahıslara yapılır. Burun kemiğinde çok çok çıkıntı varsa ya da burun kemiği çok büyük ve yamuksa bu tür hallerde daha karmaşık ameliyatlara gereksinim duyulur. Fakat burunda küçük yamukluklar ya da düşüklükler söz hususu ise rinoplasti (Burna yönelik Plastik ve Rekonstrüktif cerrahi uygulaması) buruna uygulanan estetik operasyon) yapılabilir. Rinoplasti burun yaralanmaları nedeniyle meydana gelen rahatsızlık ya da solunum güçlükleri gibi sorunları gidermede de etkili bir çözümdür. Rinoplasti amacıyla en ideal adaylar, genel sıhhat hali iyi olan kişilerdir.

Peki bu işlem kimlere uygulanır?
* Burun delikleri olağandan açık  veya kapalı olanlara,
* Burun eğriliği sorunundan müzdarip olanlara
* Burun kemerinin üstünde yumru benzeri bir yapı olanlara
* Yüze oranla burnu daha büyük olanlara
* Kaza, kavga, düşme vb. sonucu, burnunda asimetri sorunu yaşayanlara
* Burnu olağandan enli olanlara
* Burnunun ucu dışa doğru çıkıntılı ya da düşük olan bireylere

Burun estetiği yaptırma yaşı kaç?
Rinoplasti günümüz sağlık uygulamaları alanında, bilhassa gençler arasında en tanınmış kozmetik cerrahi tekniklerinden biri olarak kabul görmektedir. Burnun tekrardan şekillendirilmesi için tercih edilen bu tıp tekniğinde, operasyonu yaptırmaya hak kazanabilmek için en az on beş yaşında olunması gerekmektedir. Fakat, reşit olmayan on sekiz yaş altı bireylerde veli / vasi rızası arandığını da unutmamak gerekir. Bu tekniğin uygulanmak istediği bazı hallerde ise, burun estetiği operasyonları başka estetik uygulamalar ile birleştirilerek de uygulanabilir.

Bu estetik türü tam olarak ne işe yarar?
* Burnun ucunun istekler doğrultusunda tekrardan şekillendirilmesi
* Burun köprüsünün daraltılması
* Burundaki asimetrik yapılar ve çarpıklıkların düzeltilmesi
* Burun ve üst dudak arasındaki eğim ve simetrinin tekrar olağan haline getirilmesi
* Burun deliklerinin genişletilmesi ya da daraltılması
işleri bu operasyonla uzman bir hekim tarafından başarıyla gerçekleştirilir.

Mutlaka uzmanına danışın
Sıklıkla, burnu tekrardan şekillendirmek amacıyla yapılan operasyonlarda hastanın yüzünde kesi yapılabilir. Fakat rinoplastide saklı kesiler yapıldığı için estetik yönden hastanın yüzünde dıştan kolaylıkla görülebilecek izler oluşmasının önüne geçilmiş olur. Kadın veya erkek burun estetiği yaptırmak isteyen herkesin, bu saydığımız değişiklikleri uzaman bir doktor nezaretinde ve güvenilir resmi ve özel hastane veya kliniklerde yaptırmasını tavsiye ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder