Burun estetiği yaptırmayı düşünenler için kilit bilgiler

ameliyathaneBurun estetiği erkek ve kadınların daha güzel görüntülü bir buruna sahip olmak amacıyla gerçekleşebileceği gibi tıbbi bir lüzum olarak da başvurulabilen bir yöntemdir. Zorunluluk olarak öne çıkan sebeplerin başında soluk almada zorlanma ve burunda tıkanıklık geliyor. Peki siz burun estetiği (rönoplasthi) yaptırmayı planlıyorsanız, hangi tavsiyelere kulak vermelisiniz?



Genel anestezi yoğunlukla tavsiye edilmektedir.
Burun estetiği konusunda gerçekleştirilen operasyonların, ameliyathane ortamında yapılması elzemdir. Yapılacak olan ameliyat, hastaya genel anestezi verilerek gerçekleştirilirse, lokal anesteziye göre daha verimli sonuçlar alınacağı iddia edilmektedir. Buna sebep olarak ise fizyolojik olanların yanında psikolojik faktörler de öne sürülüyor. Burun ameliyatı sırasında, yüzünüzün orta yerinde oluşturulan basınç, sizin kendinizi kötü hissetmenize de sebep olabilir. Lokal anestezi sırasında, fizyolojik olarak çok fazla bir etki hissetmeseniz bile, psikolojik olarak o ameliyat anında etkilenebilirsiniz.


Açık ameliyat mı kapalı ameliyat mı?
Bu tür ameliyatlar, açık ya da kapalı olmak üzere iki şekilde gerçekleştirilmektedir. Açık ameliyatta burnun delikleri arasında yapılan kesi mevcuttur. Meydana getirilen açıklıktan ameliyat süreçleri yürütülmektedir. Bir diğer yöntem olan kapalı burun ameliyatında ise, işlem veya işlemler burun delikleri vasıtasıyla halledilmeye çalışılıyor. Bu ameliyat biçimi de, elbette ki doktorların uygulamalarında farklılık gösterebilmektedir.


Burun kemiği kırdırılmalı mı?
Uzmanlara göre, ameliyat sırasında işlemin doğal bir süreci olarak kırılma yoluna gidilen burun kemikleri, insan anatomisinin doğal onarıcı etkisiyle bir haftadan kısa sürede kaynayıp kendini onarabiliyor.
Operasyon sürecinde, burun kemikleri kesilip şekillendirebilir. buna uygun şekilde dizayn edilmiş kesi aletleriyle bu işlem mümkün olduğunca özenli bir şekilde estetik cerrahlar tarafından gerçekleştirilmektedir. Uzman hekimlerin dikkatli çalışmalarıyla ve kırılan burun kemiğinin kendini tamir yetisiyle, bu işlem hastalar için sorun yaratan bir problem olmaktan çıkmaktadır.


Alçı ve tampon olmazsa olmaz mıdır?
Burnunuzun içi ve dışının daha sonradan kendinden yok olacak dikişlerle kapatılmasından sonra yapılan işlem ise alçı uygulaması. bu aşamadaki alçının sadece birkaç santimetre büyüklüğünde olacağını da belirtmekte fayda var. Burun içerisinde çok ciddi bir sorun yoksa ve devam eden bir akıntı yoksa, tampon çoğu zaman tercih edilmiyor.


Ameliyatın başarısız geçme ihtimali sizi korkutmasın

Eğer yaptırdığınız rinoplasti operasyonu fonksiyonel ya da estetik açılardan başarısız geçmişse bu konuda değişiklikler ve düzeltmeler yapmak mümkündür. yinelenecek ameliyatla, sorunlar uzman hekimler tarafından ortadan kaldırılabilir.

4 yorum:

  1. Benim de düşündüğüm bir konu. Rahatsız etmese de bazen insanda takıntı yaratıyor.

    YanıtlaSil
  2. burun kemiginin kirilmasi olmasa benim de yaptiracagim bir ameliyat ama bu kirilma olayindan cekiniyorum

    YanıtlaSil
  3. Zor bir ameliyat arkadaşlar hiç tavsiye etmem allah vergisi size nasıl verdiyse öyle kalmalı kesinlikle.

    YanıtlaSil
  4. burun estetiği hakkında verdiğiniz bilgiler için teşekkürler

    YanıtlaSil